Fase 2 - Zoeken ( woning aankopen)

Gratis introductiegesprek met onze aankoopmakelaar? Klik hier

1. Liken maar!

Like zo veel mogelijk Makelaar in je doelregio op Facebook. Facebook is een perfect medium om sneller dan funda nieuw aanbod te vinden.


2. Alerts aanzetten op Funda en Jaap
Door alerts aan te zetten op de diverse woning sites krijg je snel en duidelijk nieuw (en ouder) beschikbaar aanbod naar je toe. Heel erg handig!


3. (eigen) Facebook zoekvraag!
Plaats op je eigen Facebook account je zoekvraag. Je zult verbaasd staan hoeveel mensen je via via kent, je zoekvraag zal ver komen! Gegarandeerd. En wie weet is er iemand in je netwerk die net die woning bezit die jij wilt! Natuurlijk is het nog nuttiger om de zoekvraag op onze Facebook te zetten, ons netwerk is heel groot en kan nog groter worden door onze betaalde Facebook campagnes. Meer info? Klik hier


4. Vergelijk
Maak een Excel sheet of desnoods gewoon op papier een vergelijking tussen de gevonden woningen. Een aantal criteria: Aantal slaapkamers, oppervlakte woning en perceel, vraagprijs, hoe lang te koop, staat badkamer, staat keuken, wijk, scholen, voorzieningen zoals supermarkten enz enz. Klik hier voor een voorbeeld hoe wij woningen beoordelen (korte versie).


5. Vraag meningen / voorkeuren

Een woning kopen doe je niet alleen. Het is altijd nuttig om vrienden/familie te vragen wat ze van de gevonden woningen vinden. Natuurlijk heb je je eigen mening, maar een 2nd opinion is nooit mis!


6. Bepaal je kansen
De woningmarkt is HOT. Woningen verkopen snel, hoe snel is vaak wel de vraag want dit verschilt enorm per woning. Dit ligt onder andere aan de bepaalde wijk/vraagprijs/afwerking/oplevering etc.
Dit is een lastige natuurlijk, je weet vaak namelijk niet precies hoeveel mensen interesse tonen, en hoe serieus ze zijn. Wij komen dagelijks in contact met verkopend makelaars en hebben daarom een kleine voorsprong hierin. Ervaring loont gelukkig!


7. Afspraak maken!

Heb je eenmaal een woning gevonden, twijfel niet en plan zsm. Een afspraak in. Natuurlijk kun je ‘teveel’ woningen zien maar je moet ergens beginnen. Wie weet is dit wel DE woning! En nog een tip, bel gewoon de makelaar, dit is sneller dan mailen of een funda aanvraag.

8. Niet stoppen met zoeken

Het is essentieel dat je juist in deze fase blijft doorzoeken naar geschikte woningen, het is een veel gemaakte fout door alleen maar je zinnen te zetten op 1 of 2 woningen. In een realistische wereld heb je altijd meerdere opties beschikbaar.