Fase 6 Overdracht ( woning kopen)

Gratis introductiegesprek met onze aankoopmakelaar? Klik hier

1. Alles op rolletjes?
Gedurende deze fase kan het nog spannend worden. De hypotheek gaat het nu met name over. Komt de financiering op tijd rond?

2. Uitstel?
Banken zijn tegenwoordig uitermate secuur en het komt in een behoorlijk aantal gevallen voor dat er uitstel gevraagd moet worden. Normaal gezien doet de aankoopmakelaar of de hypotheekadviseur deze aanvraag bij de verkopende makelaar.
Dit is natuurlijk ongewenst, maar helaas veel voorkomend in de praktijk.


2. Storten bankgarantie
Zorg ervoor dat de bankgarantie op tijd binnen is bij de door jou geselecteerd notaris. De hypotheekadviseur is hier verantwoordelijk voor, maar ons advies is dit goed in de gaten te houden.

3. Eindinspectie
Normaal gezien stelt de verkopend makelaar de eindinspectie voor. Dit is in de norm net voor de overdracht bij de notaris. Hier gaat men met alle partijen de woning door om te kijken of alles erbij staat wat afgesproken is in de koopovereenkomst/lijst roerende zaken.

4. Opstalverzekering
Je bent juridisch verplicht om een opstalverzekering te hebben op de dag van de overdracht. Neem hiervoor tijdig contact op met je verzekeraar.

5. Overdracht
Na de eindinspectie gaat het hele gezelschap naar de notaris. Er vanuit gaande dat de eindinspectie goed verlopen is zal de notaris verder de overdracht begeleiden en is dit gedeelte met name een mooi proces!
Mits de eindinspectie niet op orde is volgende de gestelde overeenkomst dan kan de notaris gelden achter houden van de verkopende partij in een depot.

Gefeliciteerd met het droomhuis!