Hoogste waarde voor uw woning? 18 TIPS!


Onderstaande vind je een groot aantal tips hoe de verkoopwaarde van je woning te verhogen. Een aantal zul je je logisch vinden klinken, maar er zijn er ongetwijfeld bij die je zullen inspireren tot actie!
Heb je interesse in een gratis waardebepaling van je woning door onze lokale makelaar, klik hier! Hierna ontvang je een gratis waarderapportage van de woning (binnen 24 uur)
Na deel 1 komt onderstaande deel 2 (commercie van de woning!)


Deel 1 – Presentatie van de woning!

1. Vloer
Een kijker wilt zo veel mogelijk ruimte in een woning zien. Dit kan je voorzien door de vloeren zo leeg mogelijk te laten zijn. Dus weg met de kleine kastjes, wasmanden, lampen, overbodige stoelen, banken etc.


2. Opruimen!
Ja deze is voorspelbaar maar oh zo belangrijk. Een koper wilt een zo opgeruimd huis zien, ook dit heeft met punt 1 te maken. Denk hierbij ook aan postvakjes, papierwerk, frutsels op tafels, decoratieve lampen, fotolijstjes (een koper ziet het liefst geen foto’s). Speelgoed, glazen, borden, etc allemaal uit het zicht! Hoe ziet de garage eruit? Ook hier zoveel mogelijk vloer en ruimte laten zien.


3. Licht
Licht in een kamer is van wekelijk belang voor een bezichtiging. Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht in de kamers komen, ook op de slaapkamers. Heb je donkere muren? Absoluut oververven naar een trendy lichte kleur of gewoon wit. Wit is altijd fris en toegankelijk.


4. Schoon
Zorg dat de woning schoon is, denk hierbij ook aan de ramen (zowel binnen als buiten). Wc’s schoon en gesloten deksels.


5. Niet kapot
Een kijker wilt alleen maar ‘ja’ in zijn of haar hoofd horen, en kapotte spullen horen daar niet bij. Denk hieraan aan plantenbakken, deurposten, deurkrukken, gaten in de muren of kozijnen. Maar ook aan kleine zaken zoals waxinelichtjes en hoeken van tafels. Repareer zoveel mogelijk naar een staat dat het niet kapot is.


6. Huisdieren
Huisdieren zijn leuk, maar niet iedereen houdt ervan. Bij een bezichtiging is het dus verstandig om aanwezige huisdieren niet aanwezig te laten zijn en alles wat ermee te maken heeft ook te verwijderen uit de woning. Kattenbakken, hondenspeeltjes etc.


7. Geur
Enigszins gelieerd aan punt nummer 6. Een woning moet fris en toegankelijk ruiken, rookvrij natuurlijk maar ook vrij van geur van huisdieren en sportkleding bijvoorbeeld. Lucht de dagen voor de bezichtiging de woning een aantal uur. Zet voor de zekerheid een milde geurkaars aan.


8. Bloemen en planten
Iedereen houdt van bloemen, zelf de meest mannelijke man kan zich hierin vinden! Zet een mooie bos bloemen prominent neer. Planten zijn netjes en staan er mooi bij, haal desnoods even een nieuwe plant. Dit zijn de kosten (lees: investering) meer dan waard.


9. Keuken en badkamer
De keuken en badkamer verdienen een aparte benoeming. Tegenwoordig zijn dit voor kopers zeer belangrijke plaatsen. Schoon en netjes opgeruimd zijn hierin sleutelwoorden. Ook de kastjes in de keuken, en de magnetron/oven moeten blinken van trots! Een goede fles wijn in de keuken is natuurlijk altijd wel een leuk detail.

Denk in de badkamer aan zaken als tandenborstels, glaasjes, deo, tandenragers etc. Leeg is beter.


10. Kabels / snoeren
Tegenwoordig houden we allemaal nogal van I-pads, I-phones etc. Zorg dat de kabels hiervan (en andere kabels van bv. Laptops, lampen) netjes opgeruimd of weggewerkt zijn dmv. kabelgoten of een vergelijkbare oplossing.

11. Tuin
Vaak (niet altijd) een vergeten ‘project’. De tuin hoeft niet perfect, maar wel schoon van bladeren, schone tegels en netjes geknipte planten/heggen.

Deel 2 – Commercie van de woning!

12. Bereik van de woning
geheel Nederland willen we niet bereiken (al gebeurd dit wel via o.a. Funda en Jaap) maar we willen met name mensen bereiken in de buurt van de woning. En dan eigenlijk ook nog mensen die wij ‘passend’ vinden voor deze woning.
Facebook! Is de oplossing. Wat je zelf kan doen is je woning via de FB pagina v/d verkopend makelaar liken/delen en dit aan je gehele familie/vrienden/kennissen ook vragen. Dit creëert vaak al een enorm bereik.
Als makelaar hebben wij naast ons extra grote bereik (likers van onze pagina) de mogelijkheid om te adverteren!
Zo kunnen wij zoeken op bepaalde leeftijden/opleidingsniveau/aantal kinderen/ locatie/hobbies en noem het maar op!


13. Video en Fotografie
Video is tegenwoordig enorm belangrijk. Daarom adviseren we meestal om een video te laten opnemen. Wij werken samen met Zien24!. Een specialist in woning presentatie. Prachtige foto’s, 360 graden foto’s EN HD Video! Je woning schittert als nooit tevoren.


14. Drone video en fotografie
Dit is een prachtige optie voor de wat landelijkere woning. Resultaten hierin zijn verbluffend, zowel in kwaliteit als in de snelheid van verkoop van woningen.


15. Snelheid!
De woningmarkt is ‘booming’ op dit moment, zeker tot ca. €300.000,-. Nieuwe woningen hebben derhalve momentum wat niet meer betekend dat ze de 1e maand nieuw en bijna vers zijn in de markt. Dit is het moment om zoveel mogelijk kopers aan te trekken en bezichtigingen in te plannen. Zo snel en zoveel mogelijk, het liefst komt iedereen elkaar tegen op deze dagen.

16. Kennis van zaken
Als een makelaar niet voldoende weet van de woning kost dit interesse. Een goede, lokale EN vaste makelaar is daarom van groot belang. Een makelaar die de woning nog nooit gezien heeft bezichtigingen laten doen is erg onverstandig.

17. Bezichtiging door een ervaren en lokale makelaar
Zelf bezichtigingen laten doen kan natuurlijk, dat is zelf een prima optie. Kijkers voelen zich echter meer op hun gemak bij een makelaar, hier kunnen ze gewoon zichzelf zijn en ook de negatieve punten uiten. Tegen een eigenaar is dit veel lastiger en creert onwenselijke situaties.
Een ervaren, lokale makelaar met kennis van zaken kan de kijkers uitstekend informeren, ook over de mogelijkheden van de woning. Maar een goede makelaar weet wanneer hij wel en niet moet praten!


18. Open huis
Een goede geadverteerd en hierna bezocht open huis is goud waard! Plan dit op een zaterdag in, en informeer kijkers actief vooraf over de woning en bijvoorbeeld de wijk.